Eldrid Lunden
Flamme Forlag

Eldrid Lunden (f. 1940) er tidlegare leiar av Forfattarstudiet i Bø ved Høgskolen i Telemark. Ho er utdanna cand. philol. og har i tillegg til undervisning gjennom nær førti år, gitt ut femten dikt- og sakprosabøker. I 1996 blei ho den første norske professoren i skrivekunst.

Bibliografi

  • F.eks. juli (1968)
  • Inneringa (dikt, 1975)
  • Hard, mjuk (dikt, 1976)
  • Mammy, blue (dikt, 1977)
  • Gjenkjennelsen (dikt, 1982)
  • Essays (essays, 1982)
  • Dikt i utval (dikt, 1987)
  • Det omvendt avhengige (dikt, 1989)
  • Noen må ha vore her før (dikt, 1990)
  • Dikt i samling 1968-1990 (dikt, 1994)
  • Slik Sett (dikt, 1996)
  • Til stades (dikt, 2000)
  • Samla dikt 1968-2000 (dikt, 2001)
  • Kvifor måtte Nora gå? (essays, 2004)
  • Flokken og skuggen (dikt, 2005)
  • Modernisme eller litterær populisme? : eit essay om Arne Garborg og Knut Hamsun (2008)
  • Kan ein lære å bli forfattar? (sakprosa, 2014)

Eldrid Lunden

Utgitt på Flamme