Einar Økland
Flamme Forlag

Einar Økland (født i 1940) er en norsk forfatter som har utgitt bøker i flere sjangre. Han var sentral i kretsen rundt tidsskriftet Profil på 60-tallet sammen med blant andre Dag Solstad, Eldrid Lunden og Liv Køltzow.

Bibliografi

  • Ein gul dag (poesi, 1963)
  • Mandragora (poesi, 1966)
  • Svart i det grøne (noveller, 1967)
  • Vandreduene (prosa, 1968)
  • Georg, sit du godt? (drama med Dag Solstad, 1968)
  • Aberfan (drama, 1969)
  • Amatør-album (prosa, 1969)
  • Gull-alder (prosa, 1971)
  • Galskap (roman, 1971)
  • Du er så rar (barnebok, 1972)
  • På ein gard(barnebok, 1973)
  • Det blir alvor (barnebok, 1974)
  • Stille stunder. Manns gaman.(roman, 1974)
  • Kven veit? Seint i april, tidleg i mai (barnebok, 1975)
  • Bronsehesten. Folkeminne (poesi, 1975)
  • Slik er det(barnebok, 1975)
  • Den blå ringen (barnebok, 1975)
  • Jazz i Norge (sakprosa med Jan Erik Vold og Olav Angell, 1975)
  • Ingenting meir (barnebok, 1976)
  • Statsministerens sko - og andre tekster (prosa, 1976)
  • Snakk med dr. Ost(barnebok, 1977)
  • På frifot(barnebok, 1978)
  • Sikk-sakk (barnebok, 1978)
  • Ein god dag(barnebok, 1979)
  • Skrivefrukter (prosa, 1979)
  • Romantikk. Folkeminne (poesi, 1979)
  • Gutar i røyk (noveller, 1980)
  • Ei ny tid (barnebok, 1981)
  • Den norske barnelitteraturen(sakprosa, 1981)
  • Egg til alle (barnebok, 1982)
  • Nå igjen(prosa, 1982)
  • Snøsteinen(barnebok, 1982)
  • Blå roser. Folkeminne(poesi, 1983)
  • Her er ingen papegøye. Ei sann historie frå Bergen(prosa, 1984)
  • Reklamebildet (sakprosa, 1986)
  • Mellom himmel og jord (poesi, 1986)
  • Den dumme. Tretten nye fablar (barnebok, 1988)
  • Måne over Valestrand(essays, 1989)
  • Walkman. Tolv dagar musikk (barnebok, 1989)
  • Per Krogh som illustratør(sakprosa, 1989)
  • Amatøralbum: lyrisk landskapsroman med figurer (prosa, 1990)
  • Når ikkje anna er sagt (prosa, 1991)
  • Pennen den blå(barnebok, 1992)
  • Istaden for roman eller humor (essays, 1993)
  • Dikt i samling 1963-1993 (poesi, 1993)
  • Heile tida, heile tida (poesi, 1994)
  • Norske bokomslag 1880-1980 (sakprosa, 1996)
  • Frå helling via hylling til halling(essays, 1997)
  • Th. Kittelsen. Kjente og ukjente sider ved kunstneren(sakprosa med Holger Koefoed, 1999)
  • Etter Brancusi (poesi, 2001)
  • I tilfelle nokon spør. Essay, artiklar, småprosa, epistlar(sakprosa, 2001)
  • Dikt i utval (poesi, 2002)
  • Poetiske gleder (poesi, 2003)
  • Den blanke bølja. Utvalde noveller  (barnebok, 2005)
  • Krattet på badet(poesi, 2006)
  • Black and Decker og 20 andre historier. Eit utval(ungdomsbok, 2006)
  • Damsleth. Han teikna for Norge (sakprosa, 2008)
  • Kant-i-kant(sakprosa, 2008)
  • Forteljingar og fablar frå andre tider (noveller, 2010)
  • Smil utan smilar (poesi, 2011)
  • Norske malebøker (sakprosa, 2012)
  • Fotgjengar med fotnotar (sakprosa, 2013)
  • Nokre valsar, gamle og nye (boksingel, 2014)

Einar Økland

Utgitt på Flamme



Édouard Levé



Édouard Levé



Eldrid Lunden